11 år gamle Maxine Stuurman Wallestad fra Ås sendte inn denne stilen hun hadde skrevet på skolen om vann. Tusen takk, Maxine!

Dette er meg, Vann

Hallo, mitt navn er vann, jeg er overalt, der det er fuktig, der det regner, der det er vått og i elver, brønner og sjøer. Hver dag er det flere milliarder kvinner og barn som henter meg opp i kanner, boller og alt jeg klarer å holde meg oppe i. folk tilber gud bare for å kunne få drikke meg, små barn vil mye heller drikke meg en eplejuice eller verdens mest delikate brus, noe jeg tar som et kompliment.

Folk står også rundt stoooooore brønner bare for å få seg en bitte bitte bitte liten slurk av meg. Men dessverre er det ikke alltid jeg er like ren og kvinner og barn som oftest er små piker tenker bare på å finne vann til familien sin og ofte også en syk tante, bror, søster, onkel, far eller mor. Og jeg hater at selv om jeg helbreder veldig mange mennesker hver dag så dreper jeg nesten dobbelt så mange, men det var mere før i tida og det har minsket enormt de siste fire åra. Jeg håper på og en dag KUN helbrede folk og ikke drepe dem, men før det må jeg ha hjelp av mennesker som har det veldig godt.

Hver gang jeg ser opp fra et fat, en brønn, en elv eller en boks ser jeg folk som er triste, de tenker enten at de hjelper familien sin selv om de kanskje dør av utmattelse eller så tenker de på om jeg er fiende eller venn. Men hva er jeg egentlig, er jeg fiende eller venn. Jeg håper selvfølgelig at jeg er venn, men hvis jeg virkelig er venn så råder jeg alle som leser til å gi penger til TV-aksjonen 2014 for da beviser du for meg at du virkelig mener at jeg er ev venn. Så nå er valget ditt.

Fiende eller Venn?