Side 1 av 1
Postert 17. 10 2014

TV-aksjonen i Nairobi

Den norske skolen i Nairobi hadde en vanvittig morsom dag med vannaktiviteter og innsamling til TV-aksjonen.

Mange av nordmenn som bor i Nairobi kom og gjorde dagen til en god markering av hvor viktig det er å ha tilgang til rent vann. Skolen jobbet med temaet vann hele uka. Noen skrev dikt om vann og noen fant fakta om vann som de framførte.

1. og 2. trinn hadde malt et flott vannbilde. Hele skolen sang sanger om vann. Kirkens Nødhjelps landsjef for Somalia, Pio Ding holdt appell og vi leste opp et brev fra generalsekretæren.  

BarnlekNairobi

Det var mye lek og moro i anledning TV-aksjonen i Nairobi.

Vi hadde vannsklie, vannbæringsstaffett, drikke vann-konkurranse, vannballong kasting og andre morsomme leker ved bassenget.  Salg av kaffe, brus og kaker og utlodning gjorde at vi klarte å samle inn nesten 8000 kroner til TV-aksjonen. 

Postert 08. 10 2014

-Vi er superhelter!

Samsaya og Sandra startet TV-aksjonens skoleturné

-Skal jeg fortelle dere en skikkelig stor hemmelighet? Lyden av en knappenål mot gulvet ville vært påtrengende i stillheten som følger når Samsaya hvisker inn i mikrofonen på scenekanten i det fullsatte amfiet på Høvik skole i Bærum.

-Vi er superhelter alle sammen! Men det kan vi ikke si til noen ennå. Ikke før søndag 19. oktober, da skal vi avsløre det, og så skal vi ta frem det aller viktigste hjelpemiddelet vi har, og det er bøssa. I den skal vi samle inn penger, helt til vi har nok til å skaffe vann til minst en million mennesker, fortsetter hun.

Vant konkurranse

Høvik skole er blant vinnerne av en konkurranse mellom landets skoler om hvor langt de klarer å bære to bøtter vann på én skoletime. Vinnerne får besøk av TV-aksjonens skoleturné, hvor Samsaya, Sandra Lyng, lokale fotballspillere og tryllekunstneren Alexx Alexxander er med på å lage et forrykende show for ungene. Ansvarlig for skoleturnéen, Phung Hang, er svært fornøyd med engasjementet.

-Dette er første gang vi har hatt konkurranse om skoleturnéen, og responsen har vært overveldende, sier hun.

-Vi har fått inn mange kreative bidrag, og noen skilte seg kanskje spesielt ut. Her i Bærum hadde de fått med ordføreren, og jeg har fått se flere morsomme bilder og videoer. Det er fantastisk å endelig få komme ut og møte ungene, og se hvor fornøyde de er, fortsetter hun.

-Vann er livsviktig for å leve

Formålet med skoleturnéen er å skape oppmerksomhet om årets aksjon, og kunnskap om temaet. På Høvik skole ble det lagt vekt på at det fine med at vi har det så fint som vi har det her i Norge, er at vi har ressurser, tid og evne til å passe på at de rundt oss også har det fint, ikke bare her hjemme, men også andre steder i verden. 

-Hvorfor var vi med på denne konkurransen dere, spør rektor Christian Håve, fra scenekanten.

-Jo, det er fordi vann er livsviktig for å leve. Rundt omkring i verden er det mange som ikke har vann, og nå er det på tide at vi setter fokus på det, og samler inn penger til de som trenger det. Jeg er kjempestolte av dere, avslutter han, etterfulgt av stor applaus fra salen.Til sammen fire skoler får besøk av årets skoleturné. Nestemann ut er Gokstad skole i Sandefjord i morgen, før Gjesdal kommune i Rogaland og Trondheim står for tur neste uke.

Postert 19. 09 2014

Vinn supershow

Skoleturneen fortsetter suksessen og inviterer til konkurranse for hele grunnskolen. Du kan vinne besøk av Sandra Lyng, Samsaya og Julie Bergan skal opptre og det blir magi med Norges beste tryllekunstner Alexx Alexxander fra Norske Talenter. I oktober ruller TV-aksjonens skoleturné innom de fire beste skolene i Norge. 
Få med deg klassen din, eller hele skolen, på konkurransen for at nettopp din skole skal vinne besøk av TV-aksjonens supershow. Phung Hang er programlederen som holder i sang, dans og magi, i tillegg blir det flashmob der rektor, ordfører og elevene danser for TV-aksjonen. Du trenger kun en skoletime og to vanlige 10-liters vaskebøtter fylt med vann.


Dette er konkurransen:

Elevene skal bære to bøtter vann så langt de klarer på én skoletime. Enkelt og greit. Her må man samarbeide og finne den beste måten å bære vannbøttene på så langt som mulig. Man kan gjøre det på en idrettsbane, i skolegården, rundt skolen, eller fram og tilbake på en strekning. Begge bøttene skal bæres samtidig, men trenger ikke bæres av én person. Her er det kun kreativiteten som setter grenser for hvordan bæringen skal gjennomføres. Det viktigste er å samarbeide.

Hvordan vinner man?

Hvor langt man kommer er likevel bare ett av tre kriterier for å vinne. Et annet kriterie er hvor mye vann som er igjen i de to bøttene når skoletimen er over. Og ikke minst; kreativitetspoeng. Vi vil at dere tar bilder av vannbæringen. Her er kreativitet alt! Hva med å farge og tegne på bøttene, ha bøttene på hodet, ha med ordføreren, kle alle elevene i årets TV-aksjonsfarge lilla eller løpe en rute som er formet som et hjerte med bøttene? Som dere forstår, her er det bare å boltre seg i ideer. Ta bilder eller film av konkurransen og send det til oss innen 28. september på konkurranse@tvaksjonen.no. 

Lykke til, la konkurransen begynne.


Postert 18. 09 2014

Undervisningsopplegg

Gå rett til undervisningsopplegget her

TV-aksjonen Kirkens Nødhjelp har laget et undervisningsopplegg for skolene, i samarbeid med Gyldendals digitale undervisningsplattform salaby.no. Årets skoleopplegg er direkte koblet til årets sak – "Vann forandrer alt". Vann er grunnlag for alt og inngår i veldig mange organismer, prosesser og samfunnsproblematikker, så her er det mange temaer å ta tak i. Årets undervisningsopplegg vil fokuserer på tre-fire fag for alle trinn i grunnskolen. Opplegget inneholder både praktiske øvelser og teori. I fjor brukte 250 000 elever opplegget aktivt og i år vil vi nå enda flere!

Mange skoler engasjerer seg hvert år i TV-aksjonen gjennom undervisningsopplegget og kreative innsamlinger. I fjor kom det inn 3,7 millioner kroner fra skoler over hele landet. Hvis du er lærer eller forelder tar vi gjerne i mot saker og bilder fra alle aktivitetene. Det er selvfølgelig viktig å ta hensyn når det er barn på bildene. Send inn saker til post@tvaksjonen.no så vil de publiseres på nettsiden vår blimed.no

For mer informasjon, kontakt: Jon Frydenborg på epost: jon.frydenborg@nca.no eller mobil: 41 92 01 21.

Preform Administrasjon