NSFs forbundsleder Eli Gunhild By stiller som bøssebærer under årets TV-aksjon og oppfordrer alle medlemmer til å være med på å sikre over en million mennesker tilgang til rent vann. 

TV-aksjonen arrangeres søndag 19. oktober og går i år til Kirkens Nødhjelps vannarbeid. Norsk Sykepleierforbund (NSF) bevilger 1 krone per medlem.

- Vi nordmenn trenger å utfordres på å tenke lenger enn oss selv og TV-aksjonen er en flott anledning til nettopp det. TV-aksjonen er en del av den norske folkesjela og kulturarven. Skal vi lykkes også i år er vi avhengig av frivillig innsats, sier NSFs forbundsleder Eli Gunhild By.

Forbundslederen stiller som bøssebærer og håper så mange som mulig av medlemmer og tillitsvalgte også vil gjøre det. De som ikke har mulighet til å gå med bøsse oppfordrer hun til å støtte økonomisk.

Hygiene og arbeidsforhold

Årets TV-aksjon vil utgjøre en forskjell innenfor både hygiene- og arbeidsforhold. Tilgang til rent vann gjør at mennesker overlever og holder seg friske. Kvinner og barn trenger ikke gå i timevis hver dag for å hente vann til familien. I stedet kan de arbeide eller gå på skole, noe som igjen utvikler hele samfunn.

– I disse landene er det ofte kvinner og barn som henter vann. Med en trygg vannkilde i nærheten bedres de helsemessige forholdene og de kan bruke tiden på skole, utdanning og inntektsgivende arbeid, sier Eli Gunhild By.

TV-aksjonen feirer 40 år

Forbundsleder Eli Gunhild By husker ikke eksakt hvor lenge hun har vært bøssebærer for NRK TV-aksjonen, men antar at det er rundt 20 år. Det er halve tiden TV-aksjonen har eksistert. By har også sittet i NRKs sentralbord og tatt i mot givertelefoner. Etter en knallstart i 1974 har TV-aksjonen blitt en folkekjær tradisjon. Hvert år går 100 000 bøssebærere fra dør til dør for å besøke 2,3 millioner hjem i hver by og bygd, fjelltopp og dalføre. Over syv milliarder kroner er blitt samlet inn, til hjelp for mange millioner mennesker.