De 18 ansatte i Forsvarets stasjon og Værvarslingas meteorologiske stasjon, de eneste innbyggerne på Jan Mayen, gir bort TO av sine årlige besøksplasser til auksjonen i TV-aksjonen!

By på tur til verdens nordligste og Norges eneste aktive vulkan. 

Nå kan du og en venn besøke dette lille samfunnet på vulkanøya langt nordvest i Ishavet. Det gjennomføres ikke flust med reiser til øya, og det begrenser seg til at Luftforsvarets 335. skvadron flyr dit 4-5 ganger i året med personell og forsyninger, i tillegg til en godsbåt én gang per sommer.

Siden det ikke er havn på øya, og flystripa kun er godkjent for militære fly, er det ikke så mange andre mennesker som får mulighet til å besøke øya. De få gangene det kommer fly dit, blir besøksplassene fordelt mellom de ansatte etter loddtrekning. Å få besøk av sine nære og kjære til Norges vestligste punkt, er stor stas, 500 km fra Island, 600km fra Grønland, 1000km fra Svalbard og 1000km fra fastlands-Norge! Men nå har de altså bestemt seg for å dele ut to av disse plassene til høystbydende. 

Som den heldige vinneren av denne auksjonen kan du og en venn få fly militærflyet Hercules på dagstur til Jan Mayen. Man tilbringer inntil 6 timer på øya inkludert lunch og omvisning, og fly tilbake samme ettermiddag. 

Vinnerne må selv komme seg til/fra Gardermoen, men giver vil være behjelpelig med transport mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og den militære flystasjonen og med evt booking av hotell. 

Gjennomføring av turen vil skje i sammenheng med vedlikeholdsuka i august 2015. Eksakt dato i august vil fastsettes på et senere tidspunkt. 

Giver: Samfunnet på Jan Mayen