Med bilen full av plastdunker skal Lise Martinussen, regionkoordinater for Kirkens Nødhjelp, engasjere folk til innsats for TV-aksjonen i Trøndelag.
- Når folk får løfte på dunkene fylt med vann er det lett å engasjere seg for at jenter og kvinner i andre deler av verden ikke trenger å bære disse dunkene i flere timer hver dag, sier Martinussen.
Mange steder går de med åpne bøtter, men det synes Martinussen er for mye forlangt av uvante nordmenn.
- Det er lurt å bruke dunker med kork for da slipper man vannsøl og man kan bære vann både ute og inne. Det er også lurt å ha dunker i ulik størrelse slik at også de yngste barna får til å bære. Men det skvulper godt bak i bilen min når jeg kjører fra sted til sted, forteller Martinussen.
Vannstaffett er gøy og virkningsfullt
Å arrangere vannstafett er en virkningsfull og konkret måte å rette fokus mot det å bære vann. Selve stafetten gjennomføres ved at man deler opp alle som vil være med i ulike lag, ut fra alder og gjerne et damelag og et herrelag for de voksne. Det spiller ingen rolle om man er 5 eller 10 på hvert lag. Poenget med stafetten er at hvert lag skal gå fram og tilbake fra A til B (de yngste barna kan gjerne får litt kortere distanse). Det laget som har gått flest ganger i løpet av avtalt tid har vunnet.
Så enkelt, så virkningfult!