Side 1 av 1
Postert 17. 10 2014

Lions gir alt for TV-aksjonen

Lionsklubbene i Norge har gått sammen om å gi penger til å årets TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp. Utallige frivillige timer ligger bak årets bidrag.

- Vi ønsker TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp lykke til i innspurten, og håper på et flott resultat. Jeg er veldig stolt av alle lionsklubbene som har bidratt lokalt til årets aksjon. De har jobbet som frivillige i utallige timer i hele landet, sier Heidi Lill Mollestad Oppegaard, generaltsekretær i Lions.

På vegne av alle lionsklubbene i Norge overleverte hun en sjekk på hele 348 364 kroner til TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp.

- Det var Lions Risør som kom med forslaget om at alle lokale lionsklubbene skulle gi samlet beløp. Nå har vi samlet inn penger fra hele Norge og er stolt av å overrekke et samlet beløp til Tv-aksjonen. Lions jobber også selv med å støtte vannprosjekter. Derfor er det ekstra stort å kunne bidra i år, fortsetter Mollestad Oppegaard.

Også TV-aksjonsleder Kari Bucher er mektig imponert over lionsklubbenes innsats.

- Lions har bidratt til TV-aksjonen i det som føles som uendelig mange år, og de har lagt ned veldig mange frivillige timer. Det er ikke rart at vi er stolt av samarbeidet med Lions – og, ikke minst, veldig takknemlige, sier Bucher.

Bildetekst: Generalsekretær i Lions, Heidi Lill Mollestad Oppegaard (t.v.) overrakte sjekken fra alle lionsklubbene til TV-aksjonsleder Kari Bucher og kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp, Håkon Haugsbø. 

Publisert av i Frivillige, Siste nytt, Forside
Postert 17. 10 2014

Følt vannproblemer på kroppen

På Ørsta opplæringssenter finner vi mange som selv har flyktet fra en vanskelig situasjon. Nå ønsker de å hjelpe andre ved å gå med bøsse under TV-aksjonen 19. Oktober.   

Dugnadsånden er stor på opplæringssenteret. Nasjonaliteter som Eritrea, Etiopia, Iran og Somalia er representert blant de som ønsker å gå som bøssebærere på førstkommende søndag. De forteller alle at de kjenner seg godt igjen i temaet for årets aksjon, nemlig tilgangen på rent vann, eller rettere sagt mangelen på det. De ønsker å hjelpe andre som er i situasjonen de selv en gang var i.  28 år gamle Shukri Mahamud Abdulle er fra Mogadishu i Somalia, og kom alene til Norge for 3 år siden. Hun forteller sterke historier fra hjemlandet.  

- Jeg vet hvordan det er å være redd. Det er veldig, veldig vondt å leve i et land hvor det er krig. Vi viste aldri om vi ville leve en dag til. Familien min er fortsatt i Mogadishu, og jeg er redd for dem hver dag. Jeg håper at det en dag vil bli fred i hjemlandet mitt, slik at jeg kan reise tilbake til dem, sier Shukri.  

Somalia er et av åtte mottakerland som inntektene fra årets TV-aksjon skal gå til. Shukri forteller at behovet for tilgang på rent vann er stort.  

- Folk blir syke av å få i seg dårlig vann og mange kvinner og barn blir misbrukt når de må gå langt for å hente vann. Barn får heller ikke tid til å gå på skole. Hvorfor er det alltid damene som får ansvar for å hente vann, spør hun. Det er en veldig dårlig tradisjon. Jeg vil at kvinner også skal ha mulighet til jobb og utdanning. Dugnad er blitt et inngrodd norsk ord som ikke uten videre lar seg oversette. Menneskene på opplæringssenteret hadde derimot ingen betenkeligheter med å melde seg til det som blir kalt verdens største dugnad. Hele åtte stykker har så langt meldt seg som bøssebærere til årets aksjon, og flere viste interesse mens vi var på besøk.  

- Om ikke noen går med bøsser så blir det ingen penger. Det er vår måte å hjelpe andre på. Vi gir litt av hjertet vårt slik at det kan bli noe stort. Én person kan ikke klare det alene, men om vi går sammen blir vi sterke! Sier en av de kommende bøssebærerne.

- Vi vil gå med bøsse fordi det berører så mange. Vann gjør at mennesker holder seg sterke og friske. Folk i Norge er veldig heldige. Om man ikke har vann, har man ikke liv, sier en dame fra Eritrea.  

Regionskoordinator i Kirkens Nødhjelp, Bente Hjertenæs demonstrerer under møtet hvordan de skal snakke med folk når de går med bøsse. Latteren sitter løst mens det øves på å de vanskelige frasene.

-Også må vi huske å alltid smile, sier Bente. Ved å se rundt på de smilende ansiktene, ser ikke det ut til å skulle være et bekymringsverdig problem. 

- Men hva om bøssa blir full? Spør ei av de kommende bøssebærerne. - Da får vi ta fram bøtta er svaret hun får fra sidemannen. 
Vi oppfordrer alle til å ta godt imot bøssebærerne på søndag - Både de som har gått mange ganger før og de som gjør det for aller første gang.

Publisert av i Frivillige, Siste nytt, Forside
Postert 08. 10 2014

Vannpartnere

Norsk Vann oppfordrer vannbransjen til å stille opp i forkant av og under TV-aksjonen. Det har ført til mange kreative tiltak landet rundt. 

- Det er utrolig gøy å følge med på alt Norsk Vanns medlemmer har funnet på og høre om planen som er lagt. Norsk Vann har vært en enestående mobiliseringspartner for årets TV-aksjon, sier TV-aksjonsleder, Kari Bucher. 

Allerede i fjor begynte samarbeidet mellom Norsk Vann og Kirkens Nødhjelp om Norsk mobilisering av den norske vannbransjen inn mot TV-aksjonen 2014 på NRK: «Vann forandrer alt». Norsk Vann har utpekt 20 regionale vanneksperter som samarbeider med fylkesaksjons- og byaksjonsledere som er oppnevnt fra TV-aksjonens side. Det er i tillegg også mange vannentusiaster i den enkelte kommune. Norsk Vann oppfordrer generelt lokale vannentusiaster i vannbransjen, herunder i kommunene og vannselskapene, til å inngå samarbeid med den kommunale innsamlingskomiteen for TV-aksjonen. 


De regionale vannekspertene er:

1. Oslo: Kari Elisabeth Fagernæs og Tone Kjellmo Løken, Oslo kommune2. Stavanger: Jarle Furre, Stavanger kommune3. Bergen: Magnar Sekse, Bergen kommune4. Trondheim: Anne-Kristine Misund, Trondheim kommune5. Østfold: Johnny Sundby, MOVAR IKS6. Akershus: Ingar Tranum, NRV/NRA IKS7. Hedmark: Thomes Trømborg, GIVAS IKS8. Oppland: Marit Sveberg, Lillehammer kommune9. Buskerud: Live Johannessen, Drammen kommune10. Vestfold: Roy Bjelke, Vestfold Vann IKS11. Telemark: Torbjørn Krogstad, Porsgrunn kommune12. Aust- og Vest-Agder: Terje Lilletvedt, Kristiansand kommune13. Rogaland: Kjell Øyvind Pedersen, IVAR IKS14. Hordaland: Odd-Helge Henriksen, Driftsassistansen i Hordaland IKS15. Sogn og Fjordane: Ingrid Marie Slinde, Luster kommune16. Møre og Romsdal: Bjarte Koppen, Molde Vann og Avløp KF17. Nord- og Sør-Trøndelag: Geir Baustad, Stjørdal kommune18. Nordland: Svein Ove Moen, Bodø kommuneTroms og Finnmark: Geir Helø, Tromsø kommune

Publisert av i Frivillige, Siste nytt, Forside
Postert 08. 10 2014

Startskudd for TV-aksjonen

H.K.H. Kronprins Haakon satte startskudd for bøssebærerverving til årets TV-aksjon på Popsenteret i Oslo. 
- TV-aksjonen handler i år om vann. Kirkens Nødhjelp skal gi vann til over en million mennesker. Tilgang til vann skaper utvikling og bygger samfunn. Bli med du også, oppfordret Kronprinsen. 

På scenen sto også Aksel Hennie, som presenterer årets kampanjefilm og sin tur til Tanzania. Du kan se kampanjefilmen her. 
Haddy N'jie og Jan Petter Saltvedt er programledere for årets sending og delte av sine opplevelser på reportasjeturer.  Jenny Skavlan og Erik Thorstvedt, årets og fjorårets auksjonariuser fortalte fra sine TV-aksjonsopplevelser og presenterte de musikalske bidragene fra Silje Nergaard og Lars Martin Myhre. 

Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne Marie Helland, snakket om årets tematikk og om hvordan vann faktisk forandrer alt. 

- 200 millioner arbeidstimer, som brukes på å hente vann hver dag, kan frigis til skolegang og inntektsgenererende arbeid, sa Helland. 

I tillegg til å starte årets aksjon, ble 40-år med TV-aksjonen markert. Thor Gjermund Eriksen fortalte om aksjonen som siden 1974 har samlet inn over syv milliarder kroner til gode formål. Mange titalls millioner mennesker har fått livsviktig hjelp og en lysere fremtid.

Violet Road, som har skrevet årets aksjonslåt "People of the sun" avsluttet kvelden med en minikonsert til full jubel fra salen. 

Postert 08. 10 2014

Astero er med på dugnaden!

Attføringsbedriften Astero i Molde viser enorm dugnadsånd, og er for øyeblikket i full sving med å klargjøre TV-aksjonsflasker som skal brukes til et arrangement i Møre og Romsdal.  

Bedriften jobber for å bistå mennesker, som av forskjellige grunner har havnet utenfor arbeidsmarkedet, tilbake i arbeid. Astero er en todelt bedrift, og består av yrkeskvalifisering så vel som moderne mekanisk produksjon. I forbindelse med TV-aksjonen i Møre og Romsdal har bedriften takket ja til å bistå med sin helt unike kompetanse.

Stor dugnadsånd- Det gikk jo ikke an å takke nei å bli med på noe sånn. Dugnad er jo noe som er veldig godt fundamentert her hos oss, så å bli med på en sånn verdensdugnad som dette her er jo veldig stas, sier Elin Grindevik, sjef for yrkeskvalifiseringen i Astero. 

Hardtarbeidende og fleksible

Gjengen på Astero setter på etiketter, skrur på korker og gjør flaskene klare for distribusjon. Flaskene er donert av mineralvannfabrikken Oskar Sylte, og skal distribueres til hele 36 kommunehus i Møre og Romsdal. 

– Alle her er vant til å kaste seg rundt og tilpasse seg nye produksjoner. Så når TV-aksjonen tok kontakt, var det bare å rydde unna og lage nye arbeidsstasjoner. Det er liksom litt i vår ånd å være fleksibel, ler teamleder Sina Kippersund Rønningen.

Skaper verdier

- Vi har et samfunnsansvar ved å bistå folk ut i arbeid, og føler på den måten at jobben vi gjør her er veldig sammenfallende med TV-aksjonen. Å skape verdier og gi nye muligheter er vår visjon, så det å dele vår kompetanse til at også andre får bedre livskvalitet føles helt riktig, sier Sina. 
Vi er i alle fall veldig stolte over å ha med Astero på laget! 

Publisert av i Frivillige, Siste nytt, Forside
Postert 08. 10 2014

-Vi er superhelter!

Samsaya og Sandra startet TV-aksjonens skoleturné

-Skal jeg fortelle dere en skikkelig stor hemmelighet? Lyden av en knappenål mot gulvet ville vært påtrengende i stillheten som følger når Samsaya hvisker inn i mikrofonen på scenekanten i det fullsatte amfiet på Høvik skole i Bærum.

-Vi er superhelter alle sammen! Men det kan vi ikke si til noen ennå. Ikke før søndag 19. oktober, da skal vi avsløre det, og så skal vi ta frem det aller viktigste hjelpemiddelet vi har, og det er bøssa. I den skal vi samle inn penger, helt til vi har nok til å skaffe vann til minst en million mennesker, fortsetter hun.

Vant konkurranse

Høvik skole er blant vinnerne av en konkurranse mellom landets skoler om hvor langt de klarer å bære to bøtter vann på én skoletime. Vinnerne får besøk av TV-aksjonens skoleturné, hvor Samsaya, Sandra Lyng, lokale fotballspillere og tryllekunstneren Alexx Alexxander er med på å lage et forrykende show for ungene. Ansvarlig for skoleturnéen, Phung Hang, er svært fornøyd med engasjementet.

-Dette er første gang vi har hatt konkurranse om skoleturnéen, og responsen har vært overveldende, sier hun.

-Vi har fått inn mange kreative bidrag, og noen skilte seg kanskje spesielt ut. Her i Bærum hadde de fått med ordføreren, og jeg har fått se flere morsomme bilder og videoer. Det er fantastisk å endelig få komme ut og møte ungene, og se hvor fornøyde de er, fortsetter hun.

-Vann er livsviktig for å leve

Formålet med skoleturnéen er å skape oppmerksomhet om årets aksjon, og kunnskap om temaet. På Høvik skole ble det lagt vekt på at det fine med at vi har det så fint som vi har det her i Norge, er at vi har ressurser, tid og evne til å passe på at de rundt oss også har det fint, ikke bare her hjemme, men også andre steder i verden. 

-Hvorfor var vi med på denne konkurransen dere, spør rektor Christian Håve, fra scenekanten.

-Jo, det er fordi vann er livsviktig for å leve. Rundt omkring i verden er det mange som ikke har vann, og nå er det på tide at vi setter fokus på det, og samler inn penger til de som trenger det. Jeg er kjempestolte av dere, avslutter han, etterfulgt av stor applaus fra salen.Til sammen fire skoler får besøk av årets skoleturné. Nestemann ut er Gokstad skole i Sandefjord i morgen, før Gjesdal kommune i Rogaland og Trondheim står for tur neste uke.

Postert 05. 10 2014

Konfirmantene fokuserer på vann

- Dette er en fysisk og visuell markering av hva det vil si å bære vann, én dagsreise. Det er en påminnelse om dugnadsånd og solidaritet, og ikke minst en påminnelse om denne verdens åk som alle bør være med å dele, sier sogneprest i Høylandet, Claes Mørch.

Søndag 12. oktober skal konfirmantene i Overhalla og Høylandet 45 kilometer for å sette fokus på årets TV-aksjon.

TV-aksjonen går i år til Kirkens Nødhjelp, der målet er å skaffe varig tilgang til rent vann for over én million mennesker. Kirkens Nødhjelp har lang erfaring fra arbeid med vann, sanitær og hygiene.

Slik bidrar 60 konfirmanter
Konfirmantene skal gå hver sin etappe fra Skage kirke i Overhalla til Høylandet kirke med et gammeldags åk over skuldrene. På åket skal det festes to vannkanner som er fylt opp med 15 liter vann. Et åk er ei vektstang med snor og krok hengende i hver ende. Stanga er tilpasset skuldrene. Slike åk ble brukt overalt i Norge, for ikke mange generasjoner siden.  

- Slike åk ble brukt overalt i Norge, for ikke mange generasjoner siden. Seksti konfirmanter bidrar til denne dugnaden, og vi har nok 60 konfirmanter som gru-gleder seg til turen, sier sogneprest Mørch.

Logistikk og ordførere
Det vil være litt logistikk som må ordnes for å få alle ut dit de skal gå, og tilbake igjen. Dette vil velvillige foreldre og sogneprest i Overhalla, Anders Hammer bidra med.

- I tillegg skal både ordfører i Høylandet kommune, Hege Norheim Viken og ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum, bidra. De skal møtes på kommunegrensen mellom de to kommunene. Dette synes vi er positivt, og det viser at engasjementet for årets TV-aksjon er stort, sier sogneprest Hammer.

Prestene går også
Mens sogneprest Hammer skal bidra med logistikken, skal sogneprest Mørch gå hele veien. Han skal gå side om side med konfirmantene hele veien fra Skage til Høylandet.  

- ”Å gå under åket” er jo et begrep vi kanskje har hørt før. Symbolikken med å gå med ungdommene hele veien kan en jo grunne litt over, avslutter sogneprest Mørch.

Postert 05. 10 2014

Musikalsk dugnad for TV-aksjonen

Engasjementet gikk over all forventning da Egersund kirke oppfordret artistene i byen til å bidra til musikalsk dugnad for TV-aksjonen.

Barnekor, mannskor, a capella-gruppe, visesang, negro spirituals, et par salmer, klassisk musikk med orgel og tverrfløyte, pluss blues og populærmusikk er bare noe av det du kan få med deg om du legger turen innom Egersund kirke søndag 19. oktober. I tillegg vil Ingvar Hovland som er tekstforfatter og en av Egersunds store helter lese et par egne tekster, samt være konferansier. Alle artistene stiller opp på dugnad for TV-aksjonen, etter oppfordring fra Egersund kirke.

Lang tradisjon for kirkekonsert for TV-aksjonen

I flere år har Helleland kirke i Egersund arrangert konsert til inntekt for TV-aksjonen. Da Helleland ikke hadde mulighet for å arrangere konsert i år, var komiteleder i Egersund Inghild Vanglo kjapt ute med å utfordre Egersund kirke. Og Marit Fimland, Kirkens Nødhjelp sin kontaktperson i kirken tok utfordringen på strak arm! Hun har sendt ut en oppfordring til lokale artister i området om å bidra til konserten, og mange hadde lyst til å stille opp. Dermed ble det konsert!

Imponert over engasjementet

Marit Fimland fra kirken er imponert over responsen hun har fått fra artistene i lokalsamfunnet: «Det er gøy, kjempespennende og veldig sporty gjort! TV-aksjonen har et godt rykte; Kirkens Nødhjelp likeså, og dermed er dette noe folk har lyst til å støtte opp om.»  Hun oppfordrer alle til å komme på konserten for å bidra litt til at andre kan få en bedre hverdag: «Billettprisen er fleksibel: Minimum kr. 100, men det er lov å betale mer... og alt går til Kirkens Nødhjelp og TV-aksjonen 2014.»

Postert 05. 10 2014

Vannstafett-turné

Med bilen full av plastdunker skal Lise Martinussen, regionkoordinater for Kirkens Nødhjelp, engasjere folk til innsats for TV-aksjonen i Trøndelag.

- Når folk får løfte på dunkene fylt med vann er det lett å engasjere seg for at jenter og kvinner i andre deler av verden ikke trenger å bære disse dunkene i flere timer hver dag, sier Martinussen.

Mange steder går de med åpne bøtter, men det synes Martinussen er for mye forlangt av uvante nordmenn.

- Det er lurt å bruke dunker med kork for da slipper man vannsøl og man kan bære vann både ute og inne. Det er også lurt å ha dunker i ulik størrelse  slik at også de yngste barna får til å bære. Men det skvulper godt bak i bilen min når jeg kjører fra sted til sted, forteller Martinussen.

Vannstaffett er gøy og virkningsfullt

Å  arrangere vannstafett  er en virkningsfull og konkret måte å rette fokus mot det å bære vann. Selve stafetten gjennomføres ved at man deler opp alle som vil være med i ulike lag, ut fra alder og gjerne et damelag og et herrelag for de voksne. Det spiller ingen rolle om man er 5 eller 10 på hvert lag.  Poenget med stafetten er at hvert lag skal gå fram og tilbake fra A til B (de yngste barna kan gjerne får litt kortere distanse). Det laget som har gått flest ganger i løpet av avtalt tid har vunnet.

Så enkelt, så virkningfult!

Postert 29. 09 2014

12 år og sterkere enn Northug?

Er Agnes sterkere enn Petter Northug? Hvorfor går hun etter vann isteden for å ta bybanen? Barna på Forskningsdagene i Bergen har mange spørsmål etter å ha sett filmen om 12 år gamle Agnes som går fem timer etter vann, hver dag. 

TV-aksjonen sto sammen med Bergen Vann- og avløp på stand på Forskningsdagene i Bergen, og forsøkte svare på alle spørsmålene. Barn og voksene fikk også løfte på jerrykanner fylt med vann, 10 liter og 20 liter. De som orket, fikk også gå noen meter med kannene. Agnes går en halvmaraton hver dag og halvparten av turen er med 15 liter vann på hodet. 

Forskningsdagene i bergen

Hver dag bruker kvinner og barn 200 millioner arbeidstimer på å hente vann. I regnbyen Bergen er det vansklig å forstå, men alle ble imponerende at Agnes går så langt hver dag. 

Bergen Vann-og avløp hadde laget Vann-quiz, hvor premien var kinobilletter. Alle som hadde alt riktig fikk billett. Alle som kon innom standen fikk vannflasker fra kommunen med TV-aksjonsklistremerke. 

Fredag var det 6.-7. klasser som var på besøk. Lørdag var det familidag. 

Postert 29. 09 2014

Grenseløst engasjement

Ingeniørstudentene er ikke den delen av studentmassen som er mest kjent for å engasjere seg i spørsmål rundt bistand og internasjonal solidaritet, Borderless-konferansen er imidlertid et eksempel på det motsatte.

Ingeniører uten grenser på NTNU arrangerte 25.-27. september en bistandsfestival kalt «Borderless – creation of the global engineer». Her ble det satt fokus på hva studenter på NTNU kan gjøre for å hjelpe i katastroferammede områder, både under og etter utdanningen. TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp var selvfølgelig til stede, byaksjonskoordinator Frode Nystuen og Jørgen Blindheim fra Kirkens Nødhjelps beredskapstropp stod på stand og vervet bøssebærere på Realfagsbygget på NTNU.

-Vi fikk mange spørsmål angående årets aksjon, og uvant mange spørsmål gikk på tekniske utfordringer knyttet til brønnboring og lignende, sier Frode Nystuen.

Hvordan skaffe rent vann til 6000 flyktninger?

-Vann er utgangspunkt for all utvikling, sier Kristofer Stålhammar som er vanningeniør i Kirkens Nødhjelp. For eksempel er det kvinner og barn som bærer ansvaret for å hente vann til familien, og må i mange tilfeller bruke flere timer hver eneste dag for dette. Ved å installere en brønn i landsbyen, vil dette gi tilgang til vann i det lokale nærområdet og muligheter for at i stedet egne seg til utdanning og arbeid.

Kristofer Stålhammar holdt et foredrag for mange engasjerte studenter om hvordan han og Kirkens Nødhjelp bidro til å bygge opp sanitærforhold, toaletter og vanntilgang for flyktninger fra Sør-Sudan i Etiopia. Var det lang kø av realfagsstudenter fra ulike fagretninger som ville snakke med Kristofer om hvordan de kan bruke sitt fag innenfor bistandsarbeid.

Agnes (12 år) engasjerer

-Når ei jente på 12 år bruker store deler av dagen på å hente vann blir det lite tid igjen til skole, lek og andre ting som barn ideelt sett skal drive med. Tittelen på årets TV-aksjon, Vann forandrer alt, handler om ringvirkningene av varig tilgang på rent og trygt vann. Å frigjøre tid til utdanning er en av disse ringvirkningene og utdanning må til om man skal løfte et samfunn, sier Frode Nystuen til studentene i auditoriet. 

Publisert av i Frivillige, Siste nytt, Forside
Postert 24. 09 2014

– TV-aksjonen er en del av folkesjela!

Generalsekretæren i Lions tror tillit er den viktigste grunnen til at medlemmene stiller opp for TV-aksjonen hvert eneste år.


– TV-aksjonen er en fantastisk inkluderende dugnad, et skippertak som alle med et ekte samfunnsengasjement bør være med på. Det spesielle med TV-aksjonen er den brede oppslutningen, den har blitt en del av den norske folkesjela. Den er nesten like inngrodd som 17. mai, sier Heidi Lill Mollestad Oppegaard.

 
Generalsekretæren i Lions tror at folk flest vurderer TV-aksjonen som svært troverdig. Hvis du gir til TV-aksjonen kommer pengene dit de skal.

– For medlemmene i Lions er denne tilliten det viktigste, tror jeg. Derfor stiller medlemmer over hele landet opp, år etter år, sier Mollestad Oppegaard.

Sammen for rent vann

En annen årsak til at Lions støtter årets TV-aksjon, er at pengene gir flere tilgang på rent vann, et formål Lions også har et program for. Lions bygger nemlig brønner i de landene de driver sitt øyehelseprosjekt. Nå er dette Malawi og Zambia. 

– Rent vann gir så mange ringvirkninger for både enkeltpersoner og samfunn – også når det gjelder å forebygge mot unødvendig blindhet, som er Lions sin fanesak, forteller generalsekretæren.

TV-aksjonsleder Kari Bucher er veldig imponert over det langvarige engasjementet Lions-medlemmene har for TV-aksjonen.

– Lions gjør en stor forskjell for TV-aksjonen, år etter år, uavhengig av organisasjonen som til enhver tid har TV-aksjonen. Det er vi veldig takknemlig for. Vi håper inderlig på et høyt engasjement i år, til neste år, og i mange år! Fordi TV-aksjonen fortjener det aller beste, sier Bucher. 

Et dugnadsfolk

Medlemmene i Lions bidrar på forskjellige måter. Noen deltar i selve organiseringen av bøssebærere, andre lager arrangementer for å samle inn penger. Lions i Oppegård har for eksempel arrangert konsert i mange år. Noen stiller som sjåfører for bøssebærerne, det er spesielt viktig utenfor byene der folk bor spredt. Klubbene bidrar med donasjoner, og medlemmene stiller som bøssebærere. 

– Lions over hele verden har en felles oppgave – å bidra til et bedre lokalsamfunn og hjelpe andre. Vi er et dugnadsfolk, og bretter opp ermene når det trengs, sier Mollestad Oppegaard.

Publisert av i Frivillige, Siste nytt, Forside
Postert 14. 05 2014

Hvem er best i landet? Statistikk for TV-aksjonen

Kommunekomiteenes innsats er helt avgjørende for TV-aksjonen. På disse nettsidene har vi samlet statistikk om innsamling for hver enkelt kommune de siste årene. Her kan din komité enkelt få oversikt over hvor mye som kommer inn på henholdsvis bøssene, fra skolene, menighetene eller andre lokale tiltak.

Det er også lett å hente og sammenlikne informasjon om egen og andre kommuner innenfor ditt fylke. Statistikken er basert på tall fra de fire siste TV—aksjonene.

Klikk her for å gå til: kommunestat.blimed.no 

Publisert av i Frivillige, Siste nytt, Forside
Postert 10. 04 2014

TV-aksjonen trenger deg!

  • TV-aksjonen er helt avhengig av din innsats. Rundt 7000 frivillige skal mobilisere og organisere 100 000 bøssebærere til aksjonsdagen. TV-aksjonen er verdens største dugnad og innsamling. Det som gjør den helt unik er likevel det lokale engasjementet. Som frivillig kan du jobbe med mange forskjellige oppgaver og velge selv hvor mye tid og ressurser du bruker. Bidra til den store dugnaden med det du er god på!

BLI BØSSEBÆRER 19. OKTOBER:

TV-AKSJONEN BYR PÅ FLERE MULIGHETER FOR Å ENGASJERE SEG:

  • Få med venner, familie og kollegaer til å gå med bøsse.
  • Lik TV-aksjonen NRK på facebook, og spre siden til dine venner.
  • Bruk sosiale medier til å dele poster om TV-aksjonen, ta bilder av aksjonsaktiviteter og legg ut på instagram med #tvaksjonen.
  • Mobiliser ditt eget lokalsamfunn: ved å inspirere skoler, idrettslag, kirker, lokallag og foreninger eller andre organisasjoner du er en del av, til å skape aktivitet, synlighet og rekruttere bøssebærere.
  • Oppfordre arbeidsplassen din til å rekruttere bøssebærere blant egne ansatte og samarbeidspartnere. Du finner materiell på blimed.no.
  • Oppfordre bedriften din til å være med på næringslivsdugnaden og utfordre andre bedrifter til å gi (giverstafett.no).
Publisert av i Frivillige, Siste nytt
Preform Administrasjon